Binance Futures Historical Data Now Available Binance ...

The attempted come back of CoinEx, China's forked-Bitcoin exchange

The attempted come back of CoinEx, China's forked-Bitcoin exchange
Written by Shuyao Kong
Published by decrypt.co
An interview with Haipo Yang, a crypto OG who’s trying to reposition his Bitcoin Cash-based CoinEx exchange. And more, in this week’s da bing.
https://preview.redd.it/h5f3i3lldv051.jpg?width=3200&format=pjpg&auto=webp&s=09b8696303ae5c6170753cc438929ebe520d4605
Haipo Yang, founder of ViaBTC, one of the largest mining pools in the world, and CoinEx, a crypto exchange known for its focus on Bitcoin Cash-based trading, is a well-known but relatively quiet character in China’s crypto circle. Typically, Yang doesn’t talk that much about his journey launching the mining pool, nor about CoinEx, which launched in December 2017.
And he almost never speaks about his fervent support for BCH, a hard fork of Bitcoin, and his now even more enthusiastic belief in BSV.
Yet that’s changing of late. Yang has been more active in recent months, participating in interviews about CoinEx and tweeting more frequently on Weibo, China’s Twitter. He’s been making controversial statements predicting the death of BTC, while supporting BCH and BSV on social media.
Recently, Yang told me that as a developer rather than a business person, he’s never been comfortable speaking in public. However he’s making an effort now to help publicize his renovation of CoinEx. So, for this week’s da bing, I decided to chat with him and get a peek into the mind of a veteran crypto entrepreneur who’s trying to make a personal, as well as a platform, comeback.

CoinEx’s golden opportunity

The first hard fork of Bitcoin occurred in August, 2017 and created a new cryptocurrency called Bitcoin Cash. The fork was prompted by partisans, including Yang, who wanted bigger block sizes on the blockchain — the basic idea was that bigger blocks would enable more transactions per second and make Bitcoin Cash something people would actually use to buy things, rather than Bitcoin’s more commonly perceived use as a store of value.
Yang added a tremendous amount of value to the mining scene in China. As a technical founder with has years of experience in big tech firms such as Tencent, Yang is proud of his #buidl skills. He developed most of the code in the early days of VicBTC, which became one of the biggest mining pools to this day.
Not satisfied with owning just a mining pool,Yang conceived of CoinEx, which was born in December of that year, specifically to carry on the mission of the newly forked Bitcoin Cash blockchain. As he got swept up in Bitcoin Cash enthusiasm, he even said that “BCH is bitcoin.”
CoinEx’s strategy was BCH-focused from day one; BCH was its base currency, meaning you could use it to buy and sell other currencies, such as Ethereum and Litecoin.
Interestingly, Jihan Wu, the co-founder of Bitcoin Exchange — himself a famous BCH supporter — was a big investor in the exchange. That made me wonder why he, Yang, and many other OG crypto miners, were so passionate about BCH. Was it just about bigger block sizes?
“Bigger block size means more users and use cases,” Yang explained. The move to bigger block sizes was attractive to miners because they would facilitate more transactions. Miners make money on transaction fees, as well as mining blocks. Likewise, the network would arguably be more useful to people, who were looking for digital cash for every day use.
That especially resonated with many early hardcore Bitcoiners. Said Yang: “We really believe that Bitcoin should be a P2P cash vehicle rather than a store of value.”
This view probably sounds outdated to people who believe that Bitcoin’s value as cash is long gone, with solutions such as Lightning Network fulfilling that role. Instead, the new narrative for Bitcoin resides in its value, rather than utility. Yet Yang believed that the forked network would create far more opportunity
“We could invite influential companies to establish nodes and contribute to the network. This cannot be done with the original Bitcoin architecture,” he said.

CoinEx pivots

But from its inception, CoinEx struggled with adoption and was dwarfed by the bigger exchanges. Part of that had to do with the fact that BCH and “Bitcoin Satoshi’s Vision,” another Bitcoin hard fork, were both controversial. Critics pointed out that these networks are centralized in a few big mining pools, and 51% attacks are not out of the question.
So over time, though Yang’s exchange still maintains strong support for BCH and BSV, it began to add support for all the major currencies.
Finally, in January of this year, it announced a major upgrade, of… well, just about everything. It started to offer futures trading, leveraged trading, options trading, and over 100 token projects available to traders. It even rolled out its own blockchain, “CoinEx Chain” to support a new DEX, “CoinEx DEX.”
https://preview.redd.it/3okoy5mudv051.png?width=1432&format=png&auto=webp&s=7099249da4a95db873d268f2dfc95d8db93a368e
The seemingly sudden publicity of CoinEx should not come as a surprise, then. As BCH/BSV was being marginalized, Yang shifted his focus. He’s now trying to ride the wave of building a bigger, more dynamic exchange.
“Crypto exchanges are where value is discovered,” Yang told me.

CoinEx: TNG

Building an exchange isn’t done overnight, nor is re-building one. CoinEx is still competing with the giants such as Binance.
However Yang thinks his exchange will thrive by zigging when his competitors zag. As usual, CoinEx is taking a slightly different route, he told me.
Like what? “We will be listing 小币种,” he said, using the expression for “small token projects.” I cannot help but wonder if these “small token projects” are simply shitcoins, the trading of which is certainly not new.
Indeed, Yang said that he’s banking on the success of his new, public blockchain. “We are building a CoinEx Chain, a layer one protocol for DEX alone. Using our public blockchain, anyone can issue any token, at any time,” he said. He described the blockchain as “a real decentralized, token-issuance and transaction platform.”
This is the core of Yang’s plan and vision. He believes that centralized exchanges will be a bottleneck for crypto adoption because it contradicts crypto’s nature as a completely free and open infrastructure. Essentially anyone should be able to launch a token and trade it with anyone. Only by building DEXes can we achieve full decentralization, he says.

The Religious nature of Bitcoin, and forked Bitcoin

It’s his belief that Bitcoin should adhere to Satoshi’s original vision that led Yang to send yet another controversial tweet last week, which I will translate: “The early days of Bitcoin expansion are similar to religion. The religious fervor brings prosperity to the industry.”
By extension, Yang believes that the next generation of Bitcoin should provoke a similar “religious” fervor. That’s why he has slowly become more of a BSV advocate than a fan of Bitcoin Cash. Yang believes that “BSV has more religious connotations, despite its negative image.” (As most crypto people know, the controversial Craig Wright, who claims to be Satoshi Nakamoto, led the hard fork which created BSV. Consequently it is often met with skepticism and derision.)
“The early days of Bitcoin expansion are similar to religion,” said Yang. “The religious fervor brings prosperity to the industry.”
Crypto is famous for its tribalism. Many people choose one camp over another not for practical reasons but because of simple faith. Talking to Yang and reading his tweet brings a historic texture to the Bitcoin narrative. But crypto cannot survive on religion alone. One has to build. Hash might have been worshipped in the old days but now the crypto religion is all about the size of the congregation.
Original article
Click here to register on CoinEx!
submitted by CoinExcom to btc [link] [comments]

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

A helpful Excel spreadsheet to help automate and monitor your assets - including historical metrics on profitability and asset holdings

Well... I put this together because it was fun (excel? fun?), but I figured I may as well share what I got- someone else out there might have some ideas to make it better, or might find it useful. It's a macro enabled excel spreadsheet which is understandably sketchy AF, so I included a 'dumb' .xlsx version and the actual macro in txt format if you're not comfortable downloading the macro version (I wouldn't blame you!)
Also: as you can see I'm pretty new and I bought a bunch during the bubble this Decembeearly January. I also may have picked some longer-term holds than I was expecting... Looks like it'll be a while before I recoup my capital investments, help a dude out with some BTC or ETH if you think this is useful (or if you're just feeling charitable)
Send me some BTC? 16W8XG2hXAmL1HJTzs5wWWoG8AUkyabdbT
Send me some ETH? 0x48dAbF6c5B02C4f9E09E2f5B95bb231C7e9f6049
DOWNLOAD HERE! https://www.dropbox.com/sh/68se9vl6dujcf3x/AADk6NlfkDdR-6WO1WeBl4QSa?dl=0
Let me know if you have any questions- I included instructions in the document on how to interact with it also see below:
Thanks for the great community, and I look forward to the rest of the year!
Also: If you just wanna make fun of my stupid investments, I fully deserve it. :)
Instructions (not great documentation, sorry)
WARNINGS
Purchases
  1. Any time you buy using Fiat currency you should add the purchase to the Purchases tab
  2. I tend to use coinbase/gdax to purchase, so I simply insert the date, the amount paid, the # of coin I got, and the fees paid, etc.
  3. Fiat purchase total will be flooded to the Assets tab as the capital investment
Adding a new Coin API call
  1. In Excel use the Data tab to add a new API call (from web)
  2. I'm just using CoinMarketCap until a better API comes up… use the documentation at https://coinmarketcap.com/api/
  3. Use the name for your new coin - ex: https://api.coinmarketcap.com/v1/tickeEthereum
  4. Here's the resource I used to figure it out
  5. It will create a new tab automatically but I thought that was annoying- copy the content of the new sheet into the "Data" tab (paste at the bottom)
  6. Delete the newly created sheet and the existing connection for it sheet…
  7. Rename the new data connection from "Ethereum(2)" to "Ethereum" if you want.
Add the Coin to Assets
  1. I have it split up by exchange for tracking where my assets are, where I bought them etc… not really necessary
  2. Add the new exchange, or simply use the TOTALS at the very top and get rid of the references to the exchanges
  3. Binance really screwed me with dust (I get it… buy BNB- bleh)… so I list those fractions as nLiq (non Liquid assets) so it's not counted in my actual return
  4. Reference the Data sheet for the BTC amount and the USD amount. Carry and calculations over. The IF logic was to handle zero values so it was easier to read.
  5. You'll probably need to add new coins to the TOTALS section- simply add a new record, name it, and reference the exchange below (or skip the exchange stuff and just list Totals) 5a. NOTE: The Bitcoin and Eth totals are summed from each exchange… I tend to use this as a worksheet for where I want to allocate resources too.
IMPORTANT:
  1. You'll need to manually add your new coins to the Historic Data sheet as a new column, it should be the same column order as the row order in the Assets TOTAL section WARNING: DO NOT SORT ANY TABLE or it'll screw up the Historic Data and macro stuff (see below)
Fees
  1. I got kind of lazy, and went with Bitcoin as the fee structure for each exchange… about .001 BTC for withdrawing funds back to a Fiat exchange.
  2. this is translated into USD fees and added up, you'll see the total fees in the TOTALS section at top
Asset Graphs
They should update automatically, but you might need to make sure they follow newly added rows in the tables.
Profits
  1. These are calculated for every trade and takes an average based on the existing price… 1a. It's a little janky, because if you buy some with BTC and some with ETH you can find the % away from each, but you have to adjust the formulas for each row accordingly
  2. the Average is taken for the Delta of each transaction from the current BTC or ETH price
  3. This data is compiled in the Historic Data sheet
Historic Stuff
On the Historical Assets tab there's a graph and it's derived from Historic Data sheet On the Historical Assets tab you'll see a button that says Start Macro and End Macro…
On the Historical Profit tab there's a graph which is derived from the Histroric Data sheet The Historic Data sheet is populated by a macro which basically just copies a bunch of stuff.
Macro does the following: (READ THE CODE COMMENTS)
  1. Refresh the data without locking up the application
  2. Copies the Liquid BTC column from the TOTALS table
  3. Pastes the current # of BTC for each coin in the next row of Historic Data sheet
  4. Get the Profit Analysis data and pastes it to a new row in its section of Historic Data sheet
  5. Waits 30 minutes (1800 seconds)
  6. Repeat
  7. ???
  8. Profit
submitted by ThaGuvNa to CryptoCurrency [link] [comments]

Bitcoin API - Bitcoin, Crypto currency live and historical ... Binance Exchange Tutorial How to Buy Sell and Trade CryptoCurrency HISTORICAL BITCOIN HASHRATE DROP!!! How to Transfer Bitcoin from Binance to Coinjar Bitcoin Btc Binance Bitcoin Halving Theory, History Repeating, Nasdaq + R3, Binance Fiat, Swiss Crypto Association

BINANCE:BTCUSDT Grande momento para o Bitcoin. Apos cerca de 6 meses fazendo uma correção, chegamos ao fim dessa fase com o rompimento do canal de baixa que acabou formando um padrão de Bandeira. Agora temos algumas projeções. Como todos querem um valor para a projeção eu aponto em 18k. mas sendo que acredito que vá em 19k para assim então fazer uma retração. Not for nothing, you need ETH or BTC to buy other altcoins. You can buy Ether, Bitcoin or Litecoin on coinbase or Binance. Just click on the links. ETH Currency, SIlver Collectible. Bitcoin (BTC) #2 The early birtd catches the worm. It is the oldest and most widespread crytocurrency in the world. It was the first to use the revolutionary ... You can buy Ether, Bitcoin or Litecoin on coinbase or Binance. Just click on the links. Bitcoin. Bitcoin cash (BCH) #3 One might say it’s an evolution of BTC. The fact that Bitcoin has a limit on the size of the block restricted to 1Mb, implies a high processing time in the transactions, so the fork of the cryptocurrency was created taking ... Cher Binancians, Binance.com est maintenant disponible en Français. Vous po Binance Coin is heading for its historical peak. Bitcoin / Von admin. The Binance Coin remains solidly above $30, and it seems that it is already poised to seek out its previous all-time high. Binance Coin, the seventh largest crypt currency in the ecosystem, is today behaving very positively, getting closer and closer to its previous historical maximum. As of this writing, BNB is trading at ... Binance Futures will now provide users with historical data to assist with backtesting and trading strategies. The data provided will be year-to-date tick level trading data, including official records of trade times, prices, and quantities. Please allow up to thirty minutes for the deposit from your bank to be transferred when using the same bank as Binance or utilising a ‘Faster Payment Service’ offered by your bank. Deposits from other banks are subject to the processing times of the South African banking system. To view transaction status, select “Go to History”. Step 7: To trade your deposited ZAR for crypto, select ... The core idea behind technical analysis is that historical price action may indicate how the market is likely to behave in the future. Technical analysts don’t try to find out the intrinsic value of an asset. Instead, they look at the historical trading activity and try to identify opportunities based on that. This can include analysis of price action and volume, chart patterns, the use of ... The Binance Coin (BNB) is an in-house crypto-currency of the Binance.com trading platform. The young Chinese trading platform Binance tries to convince with innovation - one was the publication of its own coin, the Binance Coin. With the Binance Coin, the platform got a good start-up funding and wants to give some of the profits back to the customers and owners of the Binance Coin. We will ... Crypto exchange rate calculator helps you convert prices online between two currencies in real-time.

[index] [1805] [8563] [21338] [2157] [42] [1478] [12125] [7095] [21038] [7923]

Bitcoin API - Bitcoin, Crypto currency live and historical ...

In this video I show you how to sell your coins back to bitcoin and then send the bitcoin to coinjar so that you can exchange it for Australian dollars or use it in your coinjar swipe card. Have a ... 🔵Phemex $112 Extra Bonus: https://phemex.com/web/user/register?group=74&referralCode=I4IEK 🔵Phemex Tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=9YkwNfbiiV8&t 🟡B... In this video I will show you how to import live data and Historical data for Bitcoin, Ethereum, Ripple and other 1384 coins from web to excel. Data is refre... Amazon Affiliate Link - (If You Buy Something On Amazon, I Get A Small Commission As A Way To Support The Channel) - (There is NO extra cost for you) https://amzn.to/39MXp4q Computer I Use To ... Here is a easy to understand tutorial on a complete rundown on how The Binance works. Learn how to deposit funds, make trades, and everything else :) Sign up... https://www.binance.com/en/register?ref=12327366 ref link or ref number 12327366 future 125x %10 kickback commission. bitcoin and 200+ altcoin. using bnb to ...

#